حل و فصل اختلافات حقوق مالکیت فکری

  • حل و فصل اختلافات حقوق مالکیت فکری
    حل و فصل اختلافات حقوق مالکیت فکری دسته: حقوق
    بازدید: 14 بار
    فرمت فایل: doc
    حجم فایل: 89 کیلوبایت
    تعداد صفحات فایل: 54

    هدف از این پایان نامه حل و فصل اختلافات حقوق مالکیت فکری می باشد

    قیمت فایل فقط 35,000 تومان

    src="https://negarashop.fileina.com/image/dl.jpg"

    دانلود پایان نامه رشته حقوق

    حل و فصل اختلافات حقوق مالکیت فکری

    مقدمه

    مبحث اول: اختلاف و دعوی حقوقی 

    هر معامله و ایجاد رابطه حقوقی یا تجارت در قلمرو داخلی و بین الملی، احتمال بروز اختلاف و ایجاد دعوی را در خود دارد. گاه این اختلافات به صورت مذاکره دو جانبه حل  فصل می گردد و گاه حل و فصل آن نیاز به کمک شخص یا مرجع ثالثی دارد و یا ممکن است نیاز به مراجعه به محاکم دادگستری باشد.

    حل و فصل اختلافات و دعاوی  در نظام داخلی کشورها از طریق مراجعه مستقیم  خواهان یا شاکی به دادگاه که مرجع تظلم عمومی است و یا مراجع خاص کشورها صورت می پذیرد. قوانین داخلی اعم از آیین دادرسی و یا قواعد ماهوی بر حل و فصل دعاوی اختلافات طرفین حکومت می نماید. هر کشور در قلمرو حاکمیت ملی خود به سازمان های آن کشور حق می دهد که بر هر دعوایی صرفنظر از آن که میان اتباع آن کشور و یا میان اتباع خارجه و یا یان اتباع آن کشور با اتباع خارجه در قلمرو ی آن کشور باشد رسیدگی کند، زیرا حل و فصل اختلافات در قلمرو ملی از آثار و وظایف حاکمیت است. 

    تجارت اعم از داخلی یا بین المللی بر اصل سرعت استوار است لذا حل و فصل دعاوی آن نیز ترجیح داده می شود با سرعت خاته یابد. از این رو طرح اختلاف در محاکم داخلی و طی کردن تشریفات دادرسی در مراحل بدوی، تجدیدنظر و فرجام، مدت زمان طولانی را به خود اختصاص می دهد؛ فلذا روش های جایگزین مانند داوری پیچیدگی های قضایی را به همراه نخواهد داشت. به این جهت است که امروزه روش داوری در دعاوی تجاری بین المللی و حتی داخلی پیشرفته ترین، سریع ترین و آسان ترین روش حل و فصل دعاوی، در مقایسه با رسیدگی های قضایی داخلی، شناخته شده است و قواعد دادرسی متحدالشکل برای آن وضع گردیده است و مراجع یا نهادهای داوری بین المللی متعددی برای این امر تشکیل شده است.

    گفتار اول: مفهوم اختلاف و دعوی

    بند اول: مفهوم اختلاف

    در قوانین داخلی از جمله قوانین ایران، و در قواعد داوری از جمله آنستیرال، تعریفی از اختلاف یا دعوی نشده است و این خود نخستین موضوع اختلاف است که مرجع رسیدگی کننده داخلی یا بین المللی، بنا به مورد بر اساس عناصری که از قضیه مطروحه در دست دارند بررسی می کنند و قضیه مطروحه را یا «اختلاف» دانسته و به آن رسیدگی می کنند و یا آن را «اختلاف» ندانسته و مردود اعلام می نمایند. در کشورهایی که حقوق آن ها مبتنی بر سوابق قضایی است مانند انگلیس و امریکا این امر دقیق تر مورد توجه قرار گرفته است و آراء مختلفی مبانی و شرایط اختلاف را معین نموده است.

    با توجه به مفاهیم مختلفی که در نظام های حقوقی از اختلاف وجود دارد، می توان اختلاف را به این نحو تعریف نمود: وضعیتی است که در آن دو شخص یا بیشتر بر یک یا چند مساله حکمی  یا موضوعی  توافق ندارند و هر یک حقی را اخبار می کند که مورد مخالفت طرف دیگر است و رای یا حکم مرجع رسیدگی کننده می تواند این وضعیت را به نفع یکی از طرفین تغییر دهد.  

    آثار فراوانی از این تعریف به دست می آید که روشن کننده برخی از قواعد دادرسی قضایی یا داوری، داخلی یا بین المللی نیز می تواند باشد:

    1- مراجع رسیدگی کننده فقط صلاحیت رسیدگی به «اختلاف» را دارند و از ابراز نظر «می» ممنوع می باشند مگر آن که قانون این اختبار را استثنائاً به آن ها داده باشد، مانند صلاحیت می دیوان بین المللی دادگستری  که یکی از ارکان اصلی سازمان ملل متحد است و این صلاحیت به موجب ماده 96 منشور سازمان ملل به او داده شده است و فقط ارکان و سازمان های فرعی سازمان ملل حق استعلا نظر می از دیوان را دارند.

    2- اختلاف، مستلزم وجود حداقل دو شخص که بر مسائل حکمی یا موضوعی توافق ندارند می باشد، درخواستی که فقط یک شخص بدون طرفیت علیه شخص دیگر اعلام می کند از مفهوم اختلاف خارج است. مسائل غیرترافعی مانند امور حسبی که اصولاً مبتنی بر «اختلاف» نیست امروزه در بسیاری از کشورها به مراجع غیرقضایی واگذار شده است.

    3- درخواستی که یک طرف علیه طرف دیگر اعلام می کند باید مبتنی بر مطالبه و به ضرر طرف دیگر باشد تا مفهوم اختلاف از آن حاصل گردد، به عبارت دیگر تعارض منافع دو شخص هسته اصلی «اختلاف» است.

    4- اختلاف باید در زمان اعلام آن به مرجع رسیدگی کننده و تا صدور حکم پابرجا باشد.    

    فهرست مطالب

    چکیده 2

    حل و فصل اختلافات حقوق مالکیت فکری 3

    مبحث اول: اختلاف و دعوی حقوقی 4

    گفتار اول: مفهوم اختلاف و دعوی 5

    بند اول: مفهوم اختلاف 5

    بند دوم: مفهوم دعوی 7

    بند سوم: انواع دعاوی 8

    1- انواع دعوی بر اساس ماهیت آن ها 8

    دعاوی بر اساس ماهیت به سه دسته تقسیم می شوند: 8

    مبحث  دوم: روش های حل و فصل اختلافات حقوق مالکیت فکری 10

    گفتار اول: حل و فصل قضایی اختلافات 10

    بند اول: دادگاه های داخلی 10

    بند دوم: دادگاه صالح 11

    بند سوم: تعیین دادگاه توسط طرفین 12

    بند چهارم: اجرای آرای دادگاه های خارجی 13

    بند پنجم: دیوان بین المللی دادگستری 14

    گفتار دوم: حل و فصل غیرقضایی اختلافات 16

    بند اول: مذاکره 16

    بند دوم: سازش و میانجیگری 17

    بند سوم: کارشناسی 18

    مبحث سوم: حل و فصل اختلافات از طریق داوری 20

    گفتار اول: کلیات داوری 20

    بند اول: مفهوم و ویژگی های داوری 21

    بند دوم: انواع داوری 23

    بند سوم: مقایسه داوری و دادرسی 28

    گفتار دوم: جنبه های حقوقی داوری 31

    بند اول: قانون حاکم بر داوری 31

    بند دوم: شناسایی و اجرای رای داوری 34

    گفتار سوم: سازمان های بین المللی داوری مالکیت فکری 37

    بند اول: مرکز داوری سازمان جهانی مالکیت فکری 37

    داوری در وایپو به سه شکل صورت می گیرد: 38

    بند دوم: رکن حل اختلاف تریپس 41

    پیشنهادات 44

    منابع و مآخذ 45

    قیمت فایل فقط 35,000 تومان

    src="https://negarashop.fileina.com/image/dl.jpg"

    برچسب ها : حل و فصل اختلافات حقوق مالکیت فکری , حقوق مالکیت فکری , اختلافات حقوق مالکیت فکری , حل و فصل اختلافات حقوق مالکیت فکری , پایان نامه حقوق مالکیت فکری , حل و فصل اختلافات حقوق مالکیت فکری از طریق داوری , روش های حل و فصل اختلافات حقوق مالکیت فکری

 براي توضيحات بيشتر و دانلود کليک کنيد

 

 


دانلود رایگان نرم افزار با لینک مستقیم اختلافات ,اختلاف ,حقوق ,داوری ,فکری ,مالکیت ,مالکیت فکری ,حقوق مالکیت ,اختلافات حقوق ,مفهوم اختلاف ,رسیدگی کننده ,مرجع رسیدگی کننده منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

سایت فروش شعر بای ترانه حفاظ ثامن تخفیف ویژه دانلود اهنگ جدید |STR MUSIC تبدیل هنر به پول لایسنس رایگان نود 32 یک ماهی نمینویسد! دنیای Gta کرمانج موزیک|دانلود آهنگ کرمانجی|اصغر باکردار|محسن میرزازاده